40 de mii de ieșeni s-au imunizat împotriva gripei

VACCINE

Aproximativ 40 de mii de ieșeni s-au imunizat împotriva gripei în cadrul campaniei gratuite, însă nici până acum nu au ajuns toate cele 115.000 de doze de vaccin solicitate de Direcția de Sănătate Publică.

De la începutul lunii octombrie și până în prezent s-au administrat peste 38 mii de doze vaccin antigripal din totalul de 55.000 primite.

În primele trei etape, DSP Iași a distribuit dozele pentru imunizarea împotriva gripei de sezon a copiilor inscriși la cabinetele medicilor de familie, a copiilor din instituțiile sociale, a personalului medico-sanitar din unitățile medicale, precum și a persoanelor instituționalizate din căminele de bătrâni și unitățile medico-sociale.

sincron Marius Voicescu- purtator de cuvant  DSP Iasi

„În data de 11 noiembrie au ajuns la Iași 18 000 de doze, reprezentând cea de-a patra tranșă de vaccin antigripal, acestea au fost repartizate la cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnavire. Urmează ca în perioada următoare să primim și următoarea tranșă de vaccinuri antigripale.”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Iași.

Persoanele care beneficiaza gratuit de acest vaccin sunt cele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice. Campania se derulează în cabinetele medicilor de familie și în unitățile sanitare cu paturi. Orice persoana care s-a imunizat anti-COVID-19 și face parte din categoriile de risc poate primi și vaccinul antigripal.