40 de echipaje medicale din toată ţara vor merge astăzi cu sirenele pornite prin oraş

ambulanta

Peste 40 de echipaje medicale ale Serviciilor de Ambulanta Judetene (SAJ) din toata tara sunt asteptate joi, 28 iulie, la un eveniment organizat cu ocazia Zilei Nationale a Ambulantei din România si a 116 ani de la înfiintare. La evenimentul care este programat sa aiba înceapa de la ora 10.00 în Piata Palatului Culturii vor participa delegatii ale SAJ din toata tara, alaturi de autoritati locale si este asteptat si ministrul Sanatatii, Alexandru Rafila.
„Evenimentul este organizat pentru prima data în judetul nostru, fiind un motiv de sarbatoare pentru toti salvatorii din prima linie. În fiecare an ne reunim sub deviza «Totdeauna si tuturor, gata pentru ajutor!» pentru a omagia munca, efortul, pasiunea si profesionalismul celor care acorda primul ajutor”, a declarat dr. Angelica Hristea, managerul SAJ Iasi.

Va fi organizat inclusiv un mars al ambulantelor pe un traseu aprobat de Primaria Municipiului Iasi, la care va participa câte o ambulanta din fiecare judet. Acestea vor porni din fata Palatului Culturii – Podu Ros – Tesatura – Tudor Vladimirescu – Elena Doamna – Bulevardul Independentei – Copou – Rond Agronomie si retur. „Sindicatul Ambulanta Iasi este organizator al acestui eveniment care anul acesta se desfasoara la Iasi, mai ales ca Iasul a fost desemnat si destinatia anului 2022. Asteptam pe toti locuitorii Iasului si pe cei din localitatile limitrofe sa participe la acest eveniment frumos”, a precizat Gheorghe Briscaru, presedintele Sindicatului Ambulanta Iasi.

Consultatii în 20 de zone ale orasului

Ulterior, în jurul orei 13.00, vor fi repartizate câte doua echipaje medicale în 20 de zone ale orasului, unde iesenii vor putea sa primeasca consultatii medicale gratuite. „Pentru prima data la Iasi, mâine va fi o zi mai aparte, va fi cea mai mare forta concentrata de salvatori din România. Echipajele vor sta la dispozitia cetatenilor care se vor adresa pentru un consult medical, masurarea tensiunii arteriale, având în vedere temperatura ridicata care se anunta miercuri. Vor fi folosite si sirenele ambulantelor în timpul marsului, însa nu vrem ca acest lucru sa creeze panica, ci vrem sa îi asiguram pe ieseni ca suntem la dispozitia lor, ca suntem activi chiar si în zi de sarbatoare”, a declarat Gheorghe Chis, presedintele Federatiei Nationale Sindicale „Ambulanta” din România.

Echipajele medicale care vor acorda consultatii iesenilor vor putea fi gasite în urmatoarele zone: parcarea Iulius Mall din Tudor Vladimirescu, intersectia Hotel Europa, Hala Centrala, Esplanada Prefectura/Palat, pe pietonalul Stefan cel Mare în zona Mitropolie/Primarie, Gara – parcare Carrefour Market, Fundatie – parcare Casa Studentilor, Tg. Cucu – parcare Manastirea Golia, Platou UMF Iasi – Bulevardul Independentei, Statie Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Parcul Copou, Parcul Expozitiei, Rond Agronomie, Palas – zona terase, Piata Unirii, parcare Lidl – Moara de Foc, Platou Minerva – Alexandru, parcare Lidl Nicolina, Biserica Sf. Nectarie – Alexandru, Kaufland Tudor.