4 studenti din Republica Moldova au ramas blocati la cota 2000. Au fost salvati dupa 10 ore de salvamontistii prahoveni

salvamont

6 salvatori montani din Prahova și Bușteni au actionat timp de 10 ore pe ploaie, vant si temperaturi negative pentru salvarea a patru tineri teribiliști din Republica Moldova, care, ghidandu-se după informații aflate pe internet, au hotărât să urce pe Valea Alba.

Când nu au mai putut înainta din cauza terenului accidentat și a gheții, au sunat la 112. In plus, acestia nu erau echipati corespunzator pentru urcatul pe munte.

O echipă de prim răspuns de la Baza Baba Mare a plecat imediat după ei. Echipa de sprijin a început să urce pe vale. La altitudinea de 2010 m au fost reperați de către echipa de prim răspuns și a început coborârea, făcând ulterior joncțiunea și cu echipa de sprijin. Misiunea s-a incheiat in jurul prei 3.00 dimineata.

„Vă rugăm să vă alegeți foarte bine traseele de drumeție, în funcție de condițiile meteo, gradul de dificultate, pregătirea voastră fizică, echipamentul pe care îl dețineți. Alegeți doar traseele turistice montane marcate, care pot fi parcurse și în sezonul de iarnă”, au transmis salvamontistii prahoveni.