4 spitale din Iasi incadrate in clasa 1 de risc seismic

Sharing is caring!

La un cutremur similar celui din 1977 acestea sunt in pericol iminent de prabusire conform datelor transmise de Inspectoratul de Situatii de Urgenta.

Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva” din Iași – Pavilionul administrativ, Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie “Cuza Vodă” din Iași – Pavilioanele 1-6, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași – Secția Pașcanu si Spitalul Clinic de Urgență “Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași se afla pe lista celor 12 spitale din Romania incadrate in clasa 1 de risc seismic.

Alte doua spitale din Iasi sunt incadrate in clasa II de risc seismic, corespunzatoare constructiilor la care probabilitatea de prabusire este redusa dar la care sunt asteptate degradari structurale majore. Acestea sunt Spitalul Clinic de Boli Infecțioase “Sf. Parascheva din Iași – pavilioanele 3 și 4 si Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie din Iași – Secția Clunet.

La nivel national, 37 spitale sunt incadrate in primele doua clase de risc seismic, multe dintre ele in zona Moldovei. Probleme mari sunt si la Spitalul Județean de Urgență Mavromati Botoșani, Secția Boli Infecțioase și Secția Dermato-Venerologie, Secția Obstetrică-Ginecologie, Secția Pediatrie, Secția Darabani, Secția Săveni, incadrate in clasa I de risc, la fel ca Spitalul de Pneumoftiziologie din Bisericani (judetul Neamț) si Spitalul Orășenesc Panciu.

Tot in zona Moldovei, in clasa a II-a de risc seismic sunt: Spitalul Județean de Urgență din Piatra Neamț (Pavilion Interne, Pavilion Oncologie și Pavilion Dermato-Venerice), Spitalul Județean de Urgență “Sfântul Pantelimon” din Focșani, Spitalul Județean de Urgență Vaslui – Pavilion TBC , Spitalul Municipal din Vaslui, Spitalul Municipal de Urgență “Elena Beldiman” din Bărlad – corp principal și sanatoriu TBC, Spitalul de Psihiatrie Cronici Dumbrăveni, Spitalul N.N. Săveanu Vidra

shares