4 sate din Miroslava, racordate la canalizare

276319163_350649460408632_8900625577319016046_n

Un proiect așteptat încă din 2016, a prins contur zilele trecute la Miroslava. În urma finalizării lucrărilor de construcție, populația din localitățile Miroslava, Balciu, Valea Adâncă, Horpaz, va beneficia de o rețea de canalizare modernizată și extinsă pentru a răspunde corespunzător nevoilor acestor comunități.

Valoarea contractului este de peste 28 de milioane de lei fără TVA și are o durată de execuție de 20 de luni de la ordinul de începere a lucrărilor, la care se adaugă perioada de notificare a defectelor/perioada de garanție care este de 60 luni de la semnarea procesului verbal de recepție la terminarea lucrărilor.

”De proiectul făcut prin POIM făcut de cei de la Apavital, beneficiază localitățile Horpaz, Valea Adâncă și o parte din Miroslava. Nu aș putea să vă spun care este valoarea proiectului pentru că nu suntem noi aplicantul acestui proiect, dar mare parte din străzile din Valea Adâncă au fost canalizate și atunci să vedem dacă costurile pentru proiectul respectiv cresc sau scad pentru că pentru străzile din Valea Adâncă, strada principală, strada Costea Vodă, strada Bazei, care au deja canalizare și sunt prinse în proiectul acesta, trebuie să găsim alte străzi pe care să le amenajăm și să le băgăm în proiectul respectiv astfel încât toate străzile din localitatea Valea Adâncă și Horpaz să fie canalizate.”- a declarat Dan Niță, primar Miroslava

În acest moment, din cele 13 sate ale comunei, 11 sunt racordate la rețeaua de canalizare. Primarul comunei, speră ca până în anul 2026 toate localităție să fie canalizate în totalitate.