4 români infectați cu Sars-CoV-2, transferați în Italia

italia-pacienti-romani-covid-640x400

Ieri, 9 noiemrbie, 4 pacienți Covid aflați în stare gravă din România au fost transportați în Italia, cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale.

Pe timpul zborului, bolnavii au fost monotorizați de specialiștii din cadrul SMURD și ai Bazei 90 Transport Aerian. Potrivit MApN, aceștia au transferați în spitalele din Roma și Torino pentru tratament de specialitate.

„În ultimele luni, un nou și dur val Covid lovește Europa de Est și în special România, iar răspunsul țării noastre, la solicitarea autorităților române, va face posibilă diminuarea presiunii asupra spitalelor. În lupta împotriva Covid, și noi ne-am confruntat cu luni grele și am primit foarte multe ajutoare din străinătate, astăzi ne revine nouă rândul să ajutăm și să confirmăm importanța principiului solidarității la baza Mecanismului european de protecție civilă”, a spus șeful Departamentului Protecției Civile, Fabrizio Curcio.

Serviciul Italian de Protecție Civilă, prin CROSS și în acord cu Ministerul Sănătății, participă la răspunsul european, primind patru pacienți care au nevoie de terapie intensivă. Doi vor fi asistați de serviciul de sănătate al regiunii Piemont și doi de cel al regiunii Lazio.