4 persoane infectate cu virusul West Nile la Iași

foto_tantar

Cum ne ferim de tantari?

In ultimele 2 saptamani s-au inmultit cazurile persoanelor infectate cu acest virus specific regiunii Africii de Nord. Toate persoanele care s-au prezentat la Spitalul de Boli Infectioase provin din mediul rural si au varste de peste 60 ani. In unele cazuri boala poate fi mortala daca individul intepat de tantari are un sistem imunitar slabit. Specialistii sustin ca schimbarile climatice si precipitatiile abundente au facut posibila aparitia virusului.

Primul caz de West Nile la nivelul judetului Iasi a fost raportat in urma cu doua saptamani, cand un barbat in varsta de 67 ani a ajuns la spital prezentand simptomele specifice acestei boli. De atunci, alte 3 persoane s-au internat dupa ce au fost intepate de tantari.

„Patru persoane confirmate pana in prezent in judetul Iasi, toate cu varsta de peste 60 ani, momentan la terapie intensive… Febra, dureri de cap, varsaturi, tulburari de constient. Este periculos atunci cand apar alti factori de risc, adica varsta inaintata si boli asociate” a declarat Carmen Dorobat, manager Spitalul de Boli Infectioase.

Oamenilor din mediul rural in special le este recomandat sa poarte haine cu maneca lunga si sa utilizeze substante toxice impotriva tantarilor.