4 focare noi de COVID in Iasi

covid-19-2

Zeci de cazuri noi de infectie cu COVID-19 provin din focare. In ultimele 24 de ore, au fost depistate 4 focare de infectie, doua la institutii de invatamant liceal din Iasi, iar celelte la doua unitati spitalicesti.

Persoanele care au fost confirmate si sufera de o forma usoara a bolii au fost izolate la domiciliu. De asemenea, toate spatiile cladirilor au fost dezinfectate astfel incat posibilitatea reinfectarii sa fie diminuata.

Marius Voicescu- purt.cuv. DSP Iasi: „Doua focare la Institutul de Psihitarie Socola Iasi unde au fost confirmati 3 pacienti, iar cel de-al doilea, pe alta sectie a Institutului au fost confirmate 5 persoane(3 cadre medicale si 2 pacienti). Un alt focar ar fi la Liceul de Informatica „Grigore Moisil” din Iasi unde sunt confirmati 32 de elevi si 8 cadre didactice. Toti pozitivii au fost izolati la domiciliu, iar cursurile au fost suspendate pentru 14 zile. Cel de-al patrulea focar, la Liceul Dimitrie Cantemir din Iasi unde au fost confrimate 29 de persoane confirmate(26 de elevi si 3 cadre didactice).”