4 focare de Covid spitalele din Iași

covid

Direcţia de Sănătate Publică a informat cu privire la apartiția a patru noi de Covid-19, în 4 spitale din Iaşi. Au fost testați pozitiv atât medici, cât și angajați.

Cel mai mare focar depistat este la secţia ATI a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sfântul Spiridon”, unde 10 cadre medicale au fost testate pozitiv. Angajaţii au fost izolaţi la domiciliu, iar spaţiile au fost dezinfectate. 

„Un al doilea focar a fost găsit la Spitalul de Psihiatrie şi pentru măsuri de siguranţă Grajduri, mai exact la Pavilion 2 Femei, unde 9 persoane (4 cadre medicale şi 5 pacienţi) au fost diagnosticaţi cu COVID 19. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi monitorizat de către medicii de familie, iar pacientele izolate în spaţiu separat. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor. Şi la Institutul de Boli Cardiovasculare, şase cadre medicale au fost testate pozitiv, şi ulterior izolate. S-a efectuat curăţenia şi dezinfecţia spaţiilor secţiei. La Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Hârlău, 3 salariaţi au infecţia cu SARS COV 2. Personalul pozitiv a fost izolat la domiciliu şi monitorizat de către medicii de familie, iar beneficiarii, izolaţi în spaţiu separat. S-au luat măsuri de dezinfecţie a spaţiilor”, a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al DSP Iaşi