4 demiteri la Cresa numarul 10 din Iasi

cresa

Primarul Mihai Chirica a dispus Serviciului Corp Control Primar să facă o verificare și a convocat în această dimineață o ședință de urgență la sediul unității, împreună cu întreg personalul creșei și conducerea Direcției Creșe. Edilul-șef a decis încetarea de îndată a raporturilor de muncă cu cele două infirmiere înregistrate în timp ce utilizau un limbaj suburban și absolut inadmisibil în prezența și la adresa copiilor aflați în îngrijire.

Primarul a luat aceeași măsură și în ceea ce privește coordonatoarea grupei în care lucrau cele două infirmiere, precum și coordonatoarea Creșei nr. 10 întrucât, în mod evident, acestea au tolerat și ascuns comportamentul subordonatelor. Încetarea raporturilor de muncă a celor patru angajate devine efectivă începând de astăzi. De asemenea, edilul a decis sancționarea cu avertisment a directorului Direcției Creșe, instituție aflată în subordinea Primăriei Municipiului Iași.

Cele doua infiermere sunt Mihaela Simionovici si Diana Dumitriu. Ironia sortii face ca ambele sa fie si mame.

„Este foarte regretabil ce s-a întâmplat, dar am speranța că este un caz izolat. Arată nivelul de degradare morală în care ne zbatem de mult timp, îl descoperim la cele mai de jos trepte ale societății, dar, din păcate, a ajuns să afecteze și educația copiilor noștri. Nu avem dreptul să ne jucăm cu educația copiilor noștri și nu putem tolera un astfel de limbaj de maidan rostit în fața copiilor noștri! Angajatele în cauză nu au niciun fel de scuză pentru limbajul lor și nu voi admite sub nicio formă un astfel de comportament! Am puterea de a ierta, dar nu în școală, în grădiniță sau în creșă! Noi am luat deja măsurile care țin de competența noastră, mai multe vor face Poliția și Parchetul. Sper ca acest caz scandalos să fie o lecție pentru angajații din celelalte creșe și din întregul sistem de învățământ”, a declarat primarul Mihai Chirica.

In ciuda problemelor de la Cresa Nr.10, Primaria intentioneaza sa modernizeze cladirea in care isi desfasoara activitatea.

În altă ordine de idei, în cursul acestui an, Primăria Municipiului Iași a semnat contracte de proiectare și execuție a lucrărilor de modernizare și extindere a Creșei nr. 10, contra unei sume de circa un milion de lei, fără TVA, precum și a Creșei nr. 1, contra unei sume de aproximativ 1,8 milioane de lei, fără TVA.