4 copii au ajuns la spital dupa ce s-au intoxicat cu insecticid impotriva puricilor

Patru copii cu vârste cuprinse între 1 și 9 ani, din mediul rural, membri ai aceleași familii, au ajuns la Unitatea de Primire Urgențe din cadrul Spitalului de Copii însoțiți de mama lor, trei dintre frați prezentând simptomele unei intoxicații cu insecticid organofosforat.

”Aveau stare generală influențată, vărsături, pupile miotice, după expunerea accidentală în atmosfera din camera în care mama a stropit cu insecticid împotriva puricilor, seara înainte de culcare, fără aerisire ulterioară. Pe baza de anamneză și de examen clinic s-a stabilit diagnosticul de intoxicatie acută accidentală cu insecticid organofosforat, pe cale inhalatorie și prin contact direct tegumentar. A fost inițiată terapia: decontaminare cutanată și administrare de antidot intravenos. Probele de laborator au confirmat diagnosticul. Copiii au fost internați în secția ATI – TOXICOLOGIE pentru continuarea terapiei specifice. Evoluția a fost bună, în prezent fiind în compartimentul de Toxicologie, sub supravegherea echipei medicale. Sperăm în evoluție favorabilă”, a declarat dr. Tamara Solange Roșu, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Copilul în vârstă de un an nu a fost expus la produsele toxice, fiind dus la somn în altă cameră .

Medicii avertizează că intoxicația cu insecticid organofosforat este extrem de periculoasă, mai ales în cazul copiilor, putând duce chiar la deces .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *