4 camine ale Primariei Iasi vor fi reabilitate termic

camine

Patru cămine ale Primariei Iasi vor fi renovate energetic cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor publice și Administrației a semnat contractul de finanțare pentru proiectul de renovare energetică a blocurilor de locuințe sociale din bulevardul Tudor Vladimirescu nr. 79A, strada Decebal nr. 1, strada Bularga nr. 14A și strada Canta nr. 60B.

Valoarea proiectului este de 15,5 milioane de lei cu TVA. Lucrările vor viza reabilitarea termică a elementelor de anvelopă a clădirii, reabilitarea termică a sistemului de încălzire / a sistemului de furnizare a apei calde de consum, instalarea / reabilitarea / modernizarea sistemelor de climatizare și / sau ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior, reabilitarea / modernizarea instalațiilor de iluminat etc.

Executarea acestor lucrări va duce la o reducere a consumului de energie cu cel puțin 50% față de consumul anual de energie pentru încălzire de dinainte de renovare.