4 ani de poticneli pentru modernizarea parcului din fata Teatrul National

In ședința Consiliului Local din 9 octombrie 2020 aleșii locali au aprobat actualizarea indicatorilor tehnico-economici ai proiectului. În cursul lunii august a anului 2021 conducerea Primăriei Municipiului Iași a semnat contractul de lucrări aferente proiectului de modernizare a esplanadei. Licitația a avut o prevedere bugetară de 22.312.977,15 lei, fără TVA, și a atras patru oferte

In 2022 au inceput lucrarile dar la scurt timp ele s-au sistat pentru cercetare arheologica. La finele anului trecut Comisia Națională de Arheologie de pe lângă Ministerul Culturii a aprobat Raportul de cercetare arheologică preventivă realizat de echipa de specialiști de la Complexul Muzeal Național „Moldova” care au făcut cercetarea arheologică obligatorie la șantierul din parc. Comisia a solicitat atunci punerea în valoare a unor vestigii pe care arheologii le-au propus spre conservare.

Acum lucrarile sunt in plina desfasurare.

„Proiectul nostru constă în amenajarea, sistematizarea și refuncționalizarea zonei ca un spațiu cultural, cu elemente de mobilier urban, realizarea de elemente noi (teatru de vară în aer liber, foișor, panou pentru expoziții, fântână interactivă, fântâni cu cascadă, fântâni de apă potabilă, gradenă circulară, toalete ecologice cu autocurățare), amenajarea de spații verzi, alei pietonale, sistem de iluminat modern”, a precizat Mihai Chirica.

Terenul amenajat are o suprafață de circa 9.700 de metri pătrați, din care spațiile verzi vor reprezenta peste 7.000 de metri pătrați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *