36 ieseni amendati ieri ca nu purtau masca de protectie

Politie-Flop-2

Sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate noi acţiuni de verificare în zone aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID 19.

La activităţile desfăşurate au participat peste 160 de politiști şi polițiști locali şi au fost verificate 73 de societăți comerciale şi 43 de mijloace de transport persoane, în total fiind legitimate 2.273 de persoane.

În urma neregulilor constatate pe parcursul acţiunilor au fost aplicate 36 de sancţiuni contravenţionale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală (nepurtarea măştii de protecţie).

Exemple:

1. O femeie de 51 de ani a fost sancţionată contravenţional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla în loc public, pe raza municipiului Paşcani.

2. Un tânăr de 18 ani a fost sancţionat contravenţional, conform Legii nr. 55/2020, deoarece nu a purtat masca de protecţie în timp ce se afla în loc public, pe raza comunei Belceşti.