350 de firme din Iași sunt prezente în Topul Național realizat de Camera de Comerț și Industrie

Firme IASI in Topul National al Firmelor

În Topul Național al Firmelor, 350 firmes-au clasat în Topul Național (cu 33 mai multe decât la ediția precedentă). 35 de firme s-au clasat pe locul 1 la nivel național, 81 de firme pe locurile 2-3, iar 234 de firme pe locurile 4-10.

„Așa cum se constată din lectura fiecărei ediții a clasamentuluianual, acesta fiind elaborat pe baza un set complex de criterii obiective,constituie un reper important pentru comunitatea noastră de afaceri.În numele Camerei de Comerțși Industrie Iași, felicit toate companiile care nu doar că au reușit să treacă cu bine peste primul an pandemic, dar au înregistrat performanțe economico-financiare deosebite chiar și în aceste condiții. Cu atât mai mult, merită apreciată și adusă la cunoștința publicului performanța celor care au reușit să-și surclaseze competitorii din țară și să fie prezenți în Top 10 la nivel național!” a declarat Paul Butnariu, președintele Camerei de Comerțși Industrie Iași.

Structura pe domenii de activitate se prezintă astfel: 113 firme din industrie, 111 din sfera serviciilor profesionale, 67 firme din comerț, 21 firme din IT și cercetare-dezvoltare, 20 firme din construcții, 11 firme din agricultură și 7 firme din turism și restaurante.

Însumat, reprezentarea Iașului în Topul Național se traduce în 2,14 miliarde euro cifră de afaceri (aceste firme deținând o pondere de 33,5% din cifra de afaceri totală la nivelul județului Iași), respectiv 28.088 salariați (26,3% din numărul total de salariați al societăților comerciale).

Dintre firmele ieșene clasate în Topul Național, putem trece în revistă branduri precum: Antibiotice, BorgWarner, Biocomp, Leier-Brikston, Clima Therm Center, Conex Distribution, CNUD-EFCO, Compan, Coriolan Aur Smarald, Cotnari, DAS, Electra, Fermador, Fiterman Pharma, Focality, GaromFood, Giros Company, Ircon, Iulius, KosaromNecom, Oameni și Companii, OMCO Romania, Proinvest Group, Roton, Salubris, SCC, Sedcom Libris, Amazon, Apavital, Build Corp, Centric, Conduent, Ecolab, Electroputere VFU Pascani, Eurotex, Exonia, Misavan, Rompak și multe altele, fiecare la domeniul și clasa de mărime corespunzătoare.

Topul Național al Firmelor este organizat de către Camera de Comerțși Industrie a României, în baza clasamentelor furnizate de Camerele de Comerț și Industrie Județene.