35 de strazi din Iasi vor fi modernizate din excedentul bugetar pe anul 2020 al Primăriei

reparatii

Fondurile ar urma să fie distribuite pe mai multe obiective de investiții, conform proiectului de hotărâre adoptat de plenul Consiliului Local al municipiului Iași. Unele investiții sunt în derulare, însă municipalitatea caută să mai acopere o parte din cheltuieli. Astfel, în cadrul ședinței de Consiliu Local a fost adoptat proiectul de hotărâre ce ține de redistribuirea excedentului, proiect adoptat alături de alte hotărâri ale municipalității.

În calcul intră modernizarea străzilor Gloriei, Podeleanu, Th. Văscăuțeanu, Victor Babeș, Aleea Copou, strada Turcu, Nicolae Vicol, George Coșbuc, Alexandru Vlahuță, Dumitrașcu Cantacuzino, Lupiței, Varianta Șoseaua Rediu, Muntenimii, Șoseaua Munteni, strada Simion Bărnuțiu, strada Albineț, Hotin, Sofia Nădejde, Călugăreni, Bucovinei, Alba Iulia, Teascului.

De asemenea, în cele 2,5 milioane de lei sunt incluse și străzile Fundac Strugurilor, strada Poienilor, banda suplimentară de circulație pe direcția șoseaua Arcu- strada Păcurari adiacent pasajului Octav Băncilă, drum acces Aeroportul Iași, strada Aurel Vlaicu- Ciurchi, strada I.Roată, strada Titu Maiorescu, strada Nicolae Istrate, Pojărniciei, stradela Sofia Nădejde prin supralărgirea la 4 benzi etc. Primăria a lansat o licitație pentru reabilitarea străzilor Lupiței, varianta Iași-Rediu sau Albineț, pentru 1,8 milioane de euro. La licitație au depus oferte două societați care au prins contracte și de la Consiliul Județean de câteva milioane de euro.

Pentru modernizarea trotuarelor și a aleilor pietonale din municipiu se vor aloca 1,4 milioane lei. Pentru modernizarea altor străzi din oraș, precum Viticultori, Mironescu, Luca Arbore, Dochia, Roșcan, Țicăul de Jos, supralărgirea bulevardului Tudor Vladimirescu se vor aloca 500 de mii de lei. Lucrările sunt derulate de firma Alpenside SRL. O altă arteră luată în calcul este și modernizarea șoselei Bucium, municipalitatea urmând a demara licitația în perioada următoare.