33 de studenți de la USV Iași au devenit antreprenori

USV

Peste 30 de studenți de la Universitatea Științele Vieții Iași au obținut o finanțare de câte 40.000 de euro să deschidă o afacere. Acest lucru a fost posibil printr-un proiect european care a fost creat pentru sprijinirea tinerilor și crearea de noi locuri de muncă din diverse domenii de activitate, în companii create de la zero de studenții antreprenori.

Casiana este studentă în anul II la Facultatea de Agricultură din cadrul Universității Științele Vieții și se numără printre cei 33 de tineri care vor primi finanțare pentru deschiderea unei afaceri. Tânăra s-a gândit la un bussiness cu închirieri de ATV-uri.

„M-am gândit să deschid o afacere pe închirieri ATV-uri. Această afacere a pornit mai mult din pasiune și dorința de adrenalină. Este un vis împlinit, adică visul meu de mică a fost să devin antreprenor”, a spus Casiana, studentă.

Competiția e-Antreprenor a fost strânsă, printre solicitanții de finanțare selectați numărându-se studenți, masteranzi și doctoranzi ai USV Iași, dar și ai altor universități din Regiunea de Dezvoltare Nord – Est.

Domeniile sunt de la industria alimentară la arhitectură, medicină veterinară, horeca, pe o plajă destul de largă. Pe cei 33 îi așteptăm în realitatea ieșeană economică să pună umărul la dezvoltarea comunității, a declarat Gavril Ștefan, director Departamentul pentru Relații cu mediul economic USV Iași.

Sprijinul în valoare de maxim 40.000 euro/ plan de afaceri va fi acordat în două tranșe.

„A fost o oportunitate pe care Ministerul Fondurilor Europene a oferit-o la început de carieră. Universitatea a adresat provocarea aceasta Fundației Corona și, împreună am scris două proiecte pe care le-am și câștigat și le-am implementat împreună. Provocare a fost ca în șase luni, din cei peste 370 de înscriși în program să ajungi la 33 de antreprenori cărora să le încredințezi către 40.000 de euro”, a explicat Irina Sile, director Fundația Corona.

Perioada de implementare a planurilor de afaceri este de 12 luni de la semnarea contractelor de subvenție, urmând apoi o perioadă de sustenabilitate de 6 luni.