31 de pacienți Covid la Spitalul de Copii din Iași. 4 din ei sunt internați la ATI

copii-covid

La Spitalul de Copii „Sfânta Maria” Iași, astăzi, sunt internați 31 de minori infectați cu SARS-CoV-2. Patru din aceștia se află în secția de Anestezie și Terapie Intensivă.

„Pe ATI avem patru pacienți, iar în zona roșie 27. Astăzi se externează șapte copii. Peste 60 la sută dintre pacienți sunt cu vârsta sub 3 ani. Este o incidență crescută asupra copilului mic și foarte mic, sperăm să fie o evoluție favorabilă și pe viitor. Să nu trebuiască să extindem zona roșie, dar dacă va fi nevoie o vom face”, a declarat managerul Spitalului „Sf. Maria” Iași, Alina Belu.

La unitatea medicală ieșeană se internează bonavii Covid minori din toată regiunea Nord-Est.

„Noi primim din toată Moldov, suntem spitalul cu cea mai înaltă competență în tratarea pacientului pediatric și în cazul pozitiv Covid se menține aceiași situație. Avem pacienți din Neamț, Suceava, Bacău, toată regiunea Moldovei, sunt pacienți critici care vin. Incidența a crescut odată cu transmiterea comunitară, dacă a crescut incidența la adulți, crește și incidența în cazul copiilor. Ceea ce este diferit în acest val este incidența mai mare a sugarului și a pacientului sub trei ani”, a adăugat Alina Belu.