31 de incendii s-au înregistrat în județul Iași, în ultimele 3 zile

vegetatie uscata

În perioada 25 – 28 martie, pe teritoriul județului Iași, s-au produs 31 de incendii, dintre care 23 de incendii de vegetație uscată.

”370 de hectare de vegetație uscată. Pagubele însemnate au fost în municipiul Iași, zona Bucium. 100 de hectare de vegetație uscată în satul Slobozia, comuna Voinești, unde au ars 120 de hectare de și 4 arbori, iar în satul Boureni, comuna Moțca, au ars 50 de hectare de vegetație uscată și 100 de arbori de litieră. Celelalte 8 incendii au fost la un autoturism, la locuințe la organizare de șantier, un depozit de furaje și un copac. La incendiile de vegetație uscată, principalele cauze au fost focul deschis în spații deschise, iar la locuințe cauzele fiind de natură electrică și cea a coșurilor de fum”, a transmis Georgică Onofreiasa – Purt. Cuv. ISU Iasi,

Inspectoratul pentru Situații de Urgențe (ISU) Iași face un apel la populație pentru a nu incendia vegetația uscată, care necesită un consum sporit de resurse umane și materiale. Totodată, prin arderile necontrolate se pune în pericol viața și sănptatea umană, animală și vegetală.