31 de copii cu Covid 19 internati la Spitalul Sf. Maria

spitalul_sfânta_maria_iași

Capacitatea maxima de paturi din zona Covid 19 a spitalului de Copii Sf. Maria din Iasi a fost depasita. 31 de pacienti se afla internati in zona rosie. Cei mai multi copii sunt nou-nascuti si scolari, cu frecvente probleme digestive si respiratorii.

Situația este foarte gravă la Spitalul Sf. Maria din Iași. Se fac tot mai multe internări de pacienți pediatrici cu Covid 19, iar medicii încearcă să îi ajute pe toții cei care necesită îngrijiri medicale de specialitate.

Lavinia Ionescu, coordonator ATI Covid: „În acest moment pe zona roșie a spitalului de copii sunt internați 31 de pacienți pediatrici. 27 sunt cu patologie de pediatrie și sunt urmăriți pe secție, 2 sunt asimptomatici cu patologie chirurgicală. S-au efectuat intervențiile chirurgicale în urgență și rămân pentru îngrijiri post operatorii și avem 5 copii internați pe secția de Terapie Intensivă. Copilul venit de la Suceava nou-născutul este ameliorat. Am primit de la Fălticeni în schimb un adolescent în vârstă de 15 ani cu importantă patologie asociată, inclusiv diabet zaharat. El este critic și necesită ședințe intermediare de ventilație non-invazivă și high-flow”.

În weekend ajung să fie internați cei mai mulți copii depistați cu virusul SARS-CoV2. Marea majoritate a pacienților sunt din Iași.

Alina Belu, manager Spital Sf. Maria Iași: „Momentan avem alocate pentru zona roșie, pacienți pozitiv Covid 30 de paturi non-ATI și 9 paturi ATI. Media de adresabilitate pe zona ATI, zona pozitiv Covid este undeva la 4-5 pacienți, deci în această zonă stăm cumva bine, sperăm să nu crească adresabilitatea. Pe zona non-ATI am extins săptămâna trecută cu încă 10 paturi. Avem acum o capacitate de 30 de paturi. Se menține un tren un platou, cle puțin ca și internări la noi în spital undeva 17-20 în timpul săptămânii, 30-31 pe timp de weekend”.

În zona secției de pacienți pozitiv Covid, capacitatea poate fi extinsă periodic cu câte 10 paturi, în funcție de necesitatea internărilor.