31 de cadre medicale de la Spitalul pentru Copii ”Sfanta Maria”, depistate pozitiv

Creste numarul cadre medicale infectate cu coronavirus la Spitalul Clinic de Copii „Sfanta Maria”. 31 de cadre medicale din sectia de primire urgente au fost depistate pozitiv la testul pentru SARS-CoV2.  27 de teste pozitive au fost depistate in acest weekend, alte 4 cazuri noi fiind identificate astazi. Directorul medical Catalina Ionescu, a precizat ca toate cadre medicale bolnave de COVID 19, se afla in izolare la domiciliu. A fost reorganizat programul de lucru, personalul testat negativ va lucra pe ture si va fi retestat peste o saptamana.

Catalina Ionescu, director medical Spital Sf. Maria Iasi

Cadrele respective sunt izolate la domiciliu, au colaborat cu Bolile Infectioase si DSP in vederea izolarii. Personalul ramas in serivicu este personalul cu test negativ. A fost reorganizat programul de lucru incat sa se lucreze pe echipe 12 cu 24, vor fi retestate persoanele negative peste incat 6-7 zile pentru a evita orice situatie care poate sa apara, respectiv aceste persoane sa nu fie in perioada de incubatie.

In timpul seriviciului personalul poarta echipament de protectie cu masti FP 2, costum de spital cu echipament de protectie peste costumul de spital.