31 de ani de la Revolutia Romana

Revolutia Romana din 1989 a inceput la Iasi. Astazi a avut loc o serie de manifestari dedicate comemorarii Revolutiei Romane din Decembrie 1989. Din cauza pandemiei COVID-19, manifestarile din municipiul Iasi au fost restranse si cu un numar limitat de persoane.

Astazi se implinesc 31 de ani de la evenimentele care au dus la caderea regimului comunist in Romania. Manifestarile au avut loc la Troita de langa Palatul Culturii, dedicat eroilor Revolutiei Romane. Evenimentul au durat 30 de minute si au cuprins, intonarea imnului, oficierea serviciului religios si depunerea coroanelor de flori.

IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei

Eroi, ostasi si luptatori romani din toate timpurile si din toate locurile, care s-au jertfi pe campurile de lupta in lagare si in inchisori, pentru apararea patriei si a credintei ortodoxe stramosesti. Pentru toti eroii revolutiei din decembrie 1989, odihnindu-le sufletele in loc luminat, in loc de verdeata in loc de odihna, de unde a fugit toata durerea, intristarea si suspinul.

La ceremonie au participat primarul Mihai Chirica, prefectul Marian Grigoras si Costel Alexe, presedintele Consiliului Judetean Iasi. Alaturi de acestia a fost si ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, dar si PS Iosif Paulet, episcopul Diecezei de Iasi.