300.000 de oameni din Herson riscă să rămână fără hrane și medicamente

image-2022-03-2-25403540-41-trupele-ruse-ocupat-kherson

Ministerul de Externe din Ucraina a anunţat că circa 300.000 de persoane din oraşul ocupat Herson riscă să rămână fără hrană şi medicamente. Acesta a acuzat Rusia că-i împiedică pe civili să evacueze localitatea spre teritoriul controlat de Kiev.

„Cei 300.000 de locuitori ai oraşului Herson se confruntă cu o catastrofă umanitară din cauza blocadei armatei ruse. Hrana şi proviziile medicale aproape s-au terminat, dar cu toate acestea Rusia refuză să deschidă culoare umanitare pentru a evacua civili”, a postat pe Twitter purtătorul de cuvânt Oleg Nikolenko.

Totodată, autoritățile ucrainene transmit că nou-născuții, cărora le lipsesc hrana specifică și produsele de igienă, şi pacienţii în stare gravă reprezintă populaţia cu risc înalt.

MAE ucrainean solicită comunității internaționale să întreprindă acțiuni deicisive împotriva Rusiei, prin introducerea de noi sancţiuni economice dureroase, pentru a o forţa să ridice asediul de la Herson şi din alte oraşe ucrainene şi să creeze condiţiile pentru evacuarea sigură a cetățenilor.