30 de milioane de lei pentru reabilitarea centralei din Tudor Vladimirescu

Primăria Iași a depus proiectul pentru achiziția de motoare termice care vor fi montate la Centrala Electrică de Termoficare (CET) din Tudor Vladimirescu, pe o linie de finanțare a Ministerului Energiei, în cadrul unui apel necompetitiv.

Devizul de lucrări arată o valoare totală a proiectului de peste 190 milioane lei, dar TVA (31 mil. lei) este deductibilă, iar marja de implementare (constituită pentru a acoperi eventuale diferențe de cost dacă cresc iar prețurile în construcții) trece pragul de 30 milioane lei. Astfel, valoarea reală a investiției este în jurul sumei de 130 milioane lei, cu o contribuție de 17 milioane lei din partea Primăriei, conform apix.

30 de milioane de lei pentru reabilitarea centralei din Tudor Vladimirescu

Proiectul va fi finanțat prin intermediul Fondului de modernizare, un program derulat de Ministerul Energiei. Primăria are șanse reale să atragă banii: fondurile sunt alocate pe principiul „primul venit, primul servit” – municipalitatea a depus proiectul la 20 minute de la deschiderea apelului, iar proiectul este deja în evaluare tehnică și financiară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *