30.000 de caziere judiciare, eliberate gratuit în primele trei săptămâni de la interconectarea HUB-ului de servicii al Ministerului Afacerilor Interne cu platforma Ghișeul.ro

cazier-judiciar-e1676999298772-640x357

Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR) anunţă eliberarea gratuită, prin mijloace online, a peste 30.000 de caziere judiciare, ca urmare a interconectării platformei Ghişeul.ro cu HUB-ul de servicii al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), interconectare finalizată în urmă cu trei săptămâni.

Potrivit unui comunicat al ADR, în aceeaşi perioadă, peste 40.000 de conturi au fost create în HUB-ul MAI, majoritatea covârşitoare fiind realizate pe baza credenţialelor de utilizator în platforma Ghişeul.ro.

„Prin Ghişeul.ro, cazierul judiciar este eliberat online, gratuit, oricând şi de oriunde. Procedura de eliberare online a cazierului este simplă, rapidă şi sigură, cetăţenii având nevoie doar de un cont în platforma Ghişeul.ro şi de un card bancar”, a declarat Dragoş Vlad, preşedintele ADR.

Un cont în platforma Ghişeul.ro se poate crea în doar trei minute folosind Ghidul de creare a contului în 7 paşi simpli realizat de ADR, disponibil pe site-ul instituţiei.

De la începutul anului 2023, peste 150.000 de români şi-au făcut cont Ghişeul.ro. De asemenea, în acelaşi interval, platforma a procesat peste 990.000 de tranzacţii online – fiecare dintre ele cu zero comision, suma colectată ridicându-se la peste 330 de milioane de lei.

Ghişeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO – Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România