3 traficanti de droguri retinuti de DIICOT Iasi

Sharing is caring!

In prima zi de Paste,  procurorii DIICOT Iași au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor  U. T., G. M. C şi B. T., pentru săvârşirea infracţiunii de  trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Cu o zi inainte procurorii DIICOT împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul  Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate Iași şi Constanța au efectuat o acțiune vizând prinderea în flagrant a unor persoane, specializate în traficul de droguri de mare risc (cocaină, comprimate ecstasy și MDMA).

În cauză există suspiciunea rezonabilă că în cursul anilor 2018-2019, în mod repetat și în baza aceleiași rezoluții infracționale, inculpatul G. M. C. s-a aprovizionat periodic cu cantități importante de droguri de mare risc (cocaină și MDMA), pe care le-a comercializat atât în mod personal cât și prin intermediul altor persoane din anturajul său,  printre care și inculpatul U. T., pe piața ilicită din municipiile  Bacău, Iași, Constanța, obținând astfel importante beneficii materiale.

În seara zilei de 26/27.04.2019, în jurul orei 22.45, la intrarea în incinta unui festival din staţiunea Mamaia, inculpatul U. T. a fost depistat în flagrant, în timp ce avea asupra sa 50 comprimate ecstasy (MDMA), deținute în vederea comercializării.

În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, inculpatul  G. M. C.  era apropiat de staff-ul/personalul organizatorilor festivalului, iar în cursul zilei/serii de 27.04.2019 urma să-i distribuie o cantitate importantă de cocaină inculpatului U. T.

Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că la data de 24.04.2019, inculpatul G. M. C. a rezervat, pentru perioada24.04.2019 – 02.05.2019,  o cameră  într-un  hotel  situat în municipiul  Constanța, stațiunea Mamaia, unde deținea o importantă cantitate de cocaină, în vederea comercializării participanților la festival.

La data de 27.04.2019, cu ocazia punerii în executare a mandatului de percheziție domiciliară în camera hotelului  unde era cazat inculpatul  G. M. C, au fost găsite mai multe punguțe din material plastic transparent, autosigilante ce conțineau  fiecare substanță pulverulentă de culoare albă, precum și mai multe doze din aluminiu – ambalaj de  formă ovaloidă, conținând cantitatea totală de 55,87 grame Cocaină şi un cântar electronic de mare precizie.

De asemenea, în același împrejurări, a fost găsită și ridicată suma de 1600 lei, obținută de către inculpat din activitatea infracţională.

De asemenea, la aceeaşi dată, cu ocazia punerii în executare a mandatelor de percheziție domiciliară,  în camera de hotel în care era cazat inculpatul U. T.  au fost găsite și ridicate un număr de 200 de pliculețe din material plastic transparent, autosigilante, nefolosite și un cântar electronic de precizie, de culoare neagră, prevăzut cu capac, funcțional pe care s-a pus în evidenţă Cocaina şi Ketamina, iar în imobilul folosit de către inculpatul B. T., au fost găsite și ridicate  un număr de 158 comprimate ecstasy (MDMA) și 25,79 grame cristale de culoare maronie care conţin (MDMA).

La data de 28.04.2019  Tribunalul Iași a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

shares