3 proiecte depuse de Miroslava in Programul „Anghel Saligny“

WhatsApp Image 2021-10-28 at 17.51.31

Primăria comunei Miroslava va depune 3 cereri de finanțare de modernizare a infrastructurii prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“. Acestea depasesc 70 milioane de lei si vor ajuta comuna sa se dezvolte daca va fi aprobata finantarea.

Cele 3 cereri de finanțare vizează modernizarea și extinderea infrastructurii de apă-canal, drumuri de interes local și consolidarea de poduri.

Dan Niță, primar Miroslava: „Noi avem pregătite 3 proiecte. Un proiect de asfaltare de drumuri, un proiect de canalizare și un proiect pentru podul peste Bahlui, la drumul comunal 25. Valorile sunt destul de mari, din câte știu eu 26 de milioane pentru proiectul de asfaltare drumuri, 39-40 de milioane de lei pentru proiectul de canalizare. 1,6 milioane de lei pentru podul de peste Bahlui. Noi am selectat drumurile care aveau canalizări și am fost nevoiți să apelăm la acest sistem de lucru. Podul peste Bahlui, noi ce facem, până la fabrica de Antibiotice mărim șoseaua o lățim de fapt la o lățime de 4 benzi și rămâneam, nu aveam podul. Podul actual care este nu mai face față că este cu 2 benzi și atunci mai facem un pod, în laterala podului actual să putem circula normal”.

Primăria a pregătit toate documentele și va depune în termenul prevăzut de program aceste proiecte. Extinderea infrastructurii de apă-canal vizeaza satele Vorovești, Valea Ursului și Valea Adâncă pe o lungime de 15238 m si este un proiect complementar celui gestionat de ApaVital prin POIM. De asemenea, reabilitarea și modernizarea drumurilor de interes local pe o lungime de 10116 m și construcția unui pod nou peste râul Bahlui vor facilita accesul în parcul industrial II.

Valoarea estimată a celor 3 proiecte ajunge la 70,5 milioane lei, inclusiv TVA.