3 politisti si un jandarm acuzati de fals in declaratii

ani

Agenția Națională de Integritate a constatat indicii referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații sau existența unor diferențe nejustificate între averea dobândită și veniturile realizate, în cazul a 4 persoane, 3 politisti si un jandarm.

In cazul lui Mihai Hongu, fost funcționar public cu statut special (agent de poliție) în cadrul Poliției Stațiunii Târgu Ocna – I.PJ. Bacău, Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 92.897 Lei între averea dobândită și veniturile realizate, în perioada exercitării funcției publice. Agenția Națională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel Bacău, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Mihai Hongu, în perioada exercitării funcției publice. Agenția Națională de Integritate a sesizat și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 21.104 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Cristinel Scortan a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum de 72.771 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice. Acesta este funcționar public cu statut special(subcomisar de poliție) în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Adrian Oprea, fost Cadru militar cu funcție de conducere (comandant pluton) în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Mihail Kogălniceanu” Constanța este acuzat de ANI de fals în declarații, fapta prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum 42.110 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de Velici Richard-Cosmin a infracțiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din Codul Penal, întrucât nu a declarat veniturile încasate din jocuri de noroc în cuantum 44.086 Lei, în declarațiile de avere depuse în perioada exercitării funcției publice. Acesta este funcționar public cu statut special (polițist) în cadrul Direcției Generale de Poliție a Mun. București – Inspectoratul General al Poliției Române