3 persoane au fost trimise in judecata de DIICOT Neamt in dosarul mortii elevei olimpice din Bucuresti

Procurorii D.I.I.C.O.T. Neamț au dispus trimiterea în judecată a 3 inculpați, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu  și  punere la dispoziție a unui imobil pentru consum ilicit de droguri.

Din materialul probator administrat, cu privire la unul dintre inculpați s-a reținut că, la data de 30.07.2023 a achiziționat de la unul dintre coinculpați droguri de mare risc, a consumat și a oferit în vederea consumului o cantitate apreciabilă de drog unei victime minore (16 ani), ce a condus la decesul acesteia. 

Conform raportului medico–legal moartea persoanei vătămate minore fost violentă și s-a datorat insuficienței cardio-respiratorii acute consecința unei intoxicații acute cu 4-METHYLMETCHATINONĂ (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă și hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar.

În urma cercetărilor efectuate, în sarcina celor doi coinculpați în cauză s-a reținut că,  în baza aceleiași rezoluții infracționale, în perioada iunie 2022 – august 2023,  au deținut și comercializat, în mod repetat, droguri de risc (canabis) și mare risc (din categoria catinonelor, cunoscute sub denumirea generică de cristal).

De asemenea, referitor la unul dintre aceștia s-a stabilit că, în  perioada 15.07.2023 – 01.08.2023 a pus la dispoziție zilnic apartamentul în care locuia fără forme legale în vederea consumului de droguri.

Prin același rechizitoriu s-a solicitat  instanței obligarea  inculpaților la plata sumei de 18.000 lei cu titlul de  cheltuielile judiciare avansate de stat. Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Neamț.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *