3 copii din localitatea Jigoreni din Țibănești au fost intoxicați

elicopter-smurd (1)

3 copii dintr-o comună din judeţul Iași au fost intoxicați, după ce bunica, aflată sub influența băuturilor alcoolice, a turnat o substanță toxică peste aceștia. Incidentul a avut loc în localitatea Jigoreni din Țibănești.

La fața locului a fost trimis un elicopter SMURD și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă. Potrivit Prof Dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD, cei trei copii sunt conștienți și ar fi fost intoxicați cu o soluție pentru păr.

Prof. Dr. Diana Cimpoeșu, medic coordonator UPU-SMURD Iași: „Am trimis la fața locului un elicopter SMURD și un echipaj de Terapie Intensivă Mobilă (TIM). Cei trei copii sunt domiciliaţi în localitatea Jigoreni din comună Țibănești. Aceștia par a fi intoxicaţi cu o soluţie de spălat pe cap. Sunt conştienţi. Vom transmite ulterior mai multe informații”.

Update: Copiii sunt bine și au fost preluați de o echipă TIM și urmează să ajungă la pediatrie.

„Copiii sunt bine. Este vorba de trei fetițe cu vârstele de 6, 8 și 11 ani. Acestea au fost intoxicate cu substanță ce conține cipermetrină, care poate da convulsii. Aparținătorii copiilor au ascultat sfatul meu și i-au spălat de 3 ori pe cap. Au fost preluați de o echipă TIM și vor ajunge în aproximativ o oră la pediatrie”, a mai menționat prof. dr. Diana Cimpoeșu.