3 bărbați care voiau să înșele o femeie cu 10.000 de lei prin metoda „Covid”, prinși în flagrant delict.

politia

Trei bărbați, din județul Constanța, au fost prinși în flagrant încerând să înșele o femeie de 70 de ani cu 10.000 de lei. Totodată, aceștia au obținut de la un bărbat de 84 de ani, prezentând o situație nereală, sumele de 60.000 de lei și 60.000 de euro.

În cauză, s-a reținut că pe data de 1 martie inculpații au contactat-o telefonic pe femeie și, sub pretextul că fiica ei este infectată cu SARS-CoV-2 și se află în stare gravă la un spital din Craiova, a cerut să le înmâneze 10.000 de lei. Întrucât femeia a avut dubii, aceasta a refuzat să le înmâneze banii.

Noaptea trecută, în municipiul București, a fost organizat un flagrant delict pentru prinderea a trei persoane bănuite de comiterea infracțiunii de înșelăciune.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul unui dosar penal aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.

În urma activităților investigativ-operative desfășurate de polițiștii Secției nr.5 Poliție Craiova, sub directa coordonare a procurorului de caz, noaptea trecută, cu sprijinul polițiștilor Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și Serviciului de Investigații Criminale din cadrul  Direcției Generale de Poliție a Municipiului București a fost organizat un flagrant delict, în municipiul București. Pentru prinderea bărbaților a fost folosit și armamentul din dotare, aceștia executând foc în plan vertical.

Cei trei bărbați au fost conduși la sediul Secției nr.5 Poliție Craiova pentru audieri, iar în urma probatoriului administrat aceștia au fost reținuți pentru 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune.