Planuri de viitor pentru fosta Baie Turceasca

foto_Baia_Turceasca

O noua cladire din Iasi este in proces de reabilitare. Proiectul prevede reabilitarea si transformarea cladirii intr-un Centru International de Arta Contemporana. Investitia este finantata din Fondul European de Dezvoltare Regionala iar inaugurarea ar trebui sa aiba loc la sfarsitul anului 2020.

Mihai Chirica, primar Iasi: „Lucrarea va presupune repunerea in functiune a unor spatii, sigur nu va ma fi Baie Turceasca sau de orice alta natura, nu va mai fi baie in general, ci va fi un spatiu pentru arta, unde artisti de peste tot vor putea sa vina aici sa compuna, sa creeze si sa ofere publicului iesean sau de oriunde din lume ceea ce fac ei. Important este ca acest spatiu este dotat si cu o zona rezidentiala pentru artistii pe care ii vom aduce din afara tarii sau de oriunde din Romania, sunt trei apartamente pe care le vom reface o data cu acest edificiu, in vederea punerii sale in valoare”.

Valoarea totala a proiectului se ridica la 4,6 milioane de euro iar lucrarile au inceput anul trecut.

Cristian Nae, consultant artistic: „Nu va fi muzeu, nu va fi o institutie care sa colectioneze, nu va avea o colectie permanenta ci va avea un spatiu laborator care sa propuna idei, sa propuna discutii, in spatiu de recreere dar si un spatiu de invatare. Vom avea atat o zona de teatru, cat si o zona de arte vizuale, intre ele performance-ul cred ca face legatura foarte bine, pentru ca este un gen artistic in care corpul uman se exprima”.