28 persoane au fost retinute in dosarul fabricii de vise din comuna Miroslava

Procurorii DIICOT Iasi au dispus retinerea a 28 persoane in dosarul fabricii de vise din comuna Miroslava. Printre cei retinuti sunt un politist din cadrul IPJ Iasi, care a ajutat la ambalarea marfii, un cetatean canadian, actionarul majoritar al companiei si un psiholog. Compania se prezenta drept un lider global în extracția de canabis, cultivarea biomasei și fabricarea angro a produselor din canabidiol. Dupa ce a efectuat ieri 121 perchezitii domiciliare, DIICOT a ridicat cantitati impresionante de vape-uri, dulciuri, canepa industriala, sume mari de bani si lingouri de argint.

Zeci de persoane au fost conduse ieri la audieri in sediul DIICOT Iasi. Produsele la care tinerii aveau acces la liber au fost comercializate in jumatate de tara: mall-uri, complexe comerciale si magazine online. Afacerea a fost pusa pe roate de un cetatean german, ajutat de un tanar din Slatina, numit director general. Din structura de conducere mai faceau parte un pascanean, un tanar din Piatra Neamt si un cetatean canadian.

Comunicat de presa DIICOT:

În urma celor 121 de percheziții domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate 81.102 vape-uri, 3237 bucăți acadele, 1316 cutii și pungi conținând jeleuri, 169 cutii și borcane cu prăjituri, 3692 de recipiente de diverse mărimi, cantitatea de aproximativ 40 de tone cânepă industrială, 400 de cutii și borcane cu substanță vegetală,  169 semințe de canabis, 2 plante de canabis, cantitatea de 74, 2 litri substanță , 149 kilograme vape-uri stricate, sumele de 299.333 lei, 29.225 euro, 9.200 USD, 5 kilograme de argint sub forma a cinci lingouri, monede de argint, 23 de laptopuri și 65 de telefoane mobile.

Incepând cu finele anului 2022,  mai multe persoane care sunt angajate  sau controlează  două societăți comerciale  de pe raza județului Iași,  au constituit  un grup  infracţional organizat, având ca scop importul, exportul, producerea, fabricarea şi alte operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În acest context aceştia au produs și comercializat dispozitive electronice de vapat şi produse  de tip „edibles” ( jeleuri, prăjituri, drajeuri etc ) cunoscând că au în compoziție substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, identificându-se în cursul investigațiilor substanțele.
De asemenea, s-a stabilit că în perioada octombrie 2022 – septembrie 2023, membrii grupului infracțional au produs în vederea comercializării peste  100.000 de dispozitive tip VAPE care conțineau substanțe care produc efecte psihoactive de natură a pune în pericol viața persoanelor care le  consumă. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *