27 de oameni au murit de gripă în România

Sharing is caring!

La noi in tara, numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns astazi la 27. Ultimele două persoane care au murit din această cauză sunt un bărbat de 70 ani din judeţul Timiş şi o femeie de 71 de ani din Bucureşti. Amândoi au fost confirmaţi cu virus gripal tip A, aveau condiţii medicale preexistente şi nu au fost vaccinaţi antigripal.

Medicii recomanda vaccinarea si sustin ca aceasta previne boala si reduce eventualele complicatiile severe, mai ales ca sezonul gripal e abia la inceput.

Pe piata din Romania exista vaccinuri gripale tetravalente si trivalente, cu administrare intramusculara si care contin virus inactivat . Pentru al doilea sezon consecutiv, vaccinul gripal cu patru tulpini -tetravalent- este disponibil in Romania. Este un vaccin ce ofera protectie extinsa, aducand o componenta suplimentara de protectie, o a doua tulpina de virus B inclusa in compozitie. Noul vaccin tetravalent are un profil bun de siguranta si reprezinta o solutie sporita de protectie in fata gripei, putand fi administrat incepand cu varsta de 6 luni.

shares