27 copii diagnosticati cu gripa in doar 2 zile

spitalul de copii sf maria

În ultimele două zile ale săptămânii trecute , 27 de copii au fost diagnosticați cu gripă la Spitalul ”Sf Maria” din Iași.

”Confirmarea infectării cu virusul gripal s-a făcut pe baza simptomelor cu care aceștia s-au  prezentat la spital și în urma testării rapide. Cei mai mulți dintre pacienți sunt de vârstă preșcolară și școlară. Această creștere a cazuisticii poate fi pusă pe seama revenirii copiilor în colectivități, motiv pentru care ne așteptăm ca și în perioada următoare să avem un număr mare de dignostice din sfera infecțiilor respiratorii”, a spus Alina Belu, managerul Spitalul de Copii Iași.  

Cel mai mic pacient diagnosticat, la Spitalul de Copii, cu gripă în săptămâna 9-15 ianuarie are sub un an.

Gripa este o infecție virală a tractului respirator, se răspândește extrem de ușor de la o persoană bolnavă la una sănătoasă. În cazul gripei, debutul este brusc, pacientul confruntându-se cu simptome precum febră înaltă, frisoane, dureri de gât, dureri musculare, cefalee, rinoree, stare de disconfort generalizată.

Specialiștii recomandă prezentarea la medicul de familie în primele 24 de ore de la apariția simptomelor, iar dacă acestea persistă și în următoarele 2-3 zile, este necesare prezentarea la spital.

Daca nu este tratată corect, gripa poate duce la complicații și, în cazuri grave, chiar deces. În săptămâna 9-15 ianuarie, alți peste 100 de copii au primit la spital diagnostic de infecție respiratorie acută.