27.000 de lei pe lună pentru ÎPS Teodosie. Câți bani vin de la stat

IPS-TEODOSIE-1-scaled-1

ÎPS Teodosie a fost acuzat, într-o scrisoare oficială a Patriarhiei Române, că este conducătorul unei școli doctorale care încurajează impostura și furtul academic.

„În Arhiepiscopia Tomisului, normele statutare, cele regulamentare și hotărârile Sfântului Sinod sunt încălcate adesea prin: hirotonia unor teologi din alte eparhii fără ca aceștia să fi prezentat documentele de ieșire canonică din eparhia de care aparțin, admiterea la doctorat a unor candidați cu note sub 8,5, primirea preoților și monahilor din alte eparhii fără acordul chiriarhului eparhiilor respective… cele mai mari probleme, din punctul de vedere al calității tezelor doctorale și al onestității științifice, se regăsesc la Școala Doctorală a Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Ovidius (teze plagiate, teze conduse de profesori care nu au legătură cu disciplina pe care o predau etc)”, potrivit unui document al Patriarhiei.

La Școala Doctorală a Facultății de Teologie Ortodoxă din cadrul Universității Ovidius există teze de docrat în care este plagiat chiar Patriarhul Daniel.

Deși acuzat că girează plagiate, Teodosie este plătit ca profesor și președinte al Școlii doctorale cu suma de 158.019 lei pe an, adică 13.160 de lei pe lună. Universitatea din Constanța este de stat și finanțată din fonduri publice.

Ca slujitor al bisericii, Teodosie primește suma de 14.700 de lei pe lună. O parte din acești bani provin tot de la stat, dacă nu chiar toți.

Sursa: newsweek.ro