26 de proiecte votate de consilierii județeni

consiliul judetean

Consilierii județeni s-au întrunit astăzi în ședință ordinară având pe ordinea de zi 26 de proiecte de hotărâre. Au fost votate noile organigrame și state de funcţii pentru Şcoala Populară de Arte „Titel Popovici”, Ansamblul Artistic Profesionist ”Constantin Arvinte” al Consiliului Județean Iași și Direcția Județeană de Pază și Protecție Iași. De asemenea, au fost dezbătute și au primit votul alesilor judeteni organigramele si statele de funcţii pentru Spitalul Clinic de Obstetrică – Ginecologie “Cuza Vodă”, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Elena Doamna” şi Spitalul Clinic de Urgenţă “Prof. Dr. N. Oblu”.

Cele mai consistente modificări vor fi efectuate în organigrama Direcţiei Judeţene de Pază: din cele 186 de posturi mai rămân 100, prin desfiinţarea a 87 de joburi vacante şi înfiinţarea unuia de şef Birou pază şi protecţie. Acesta proiect nu a primit însă votul consilierilor județeni PSD.

Cristian Stanciu, lider grup consilieri județeni PSD Iasi:

„Am analizat proiectul de hotărâre, am sesizat faptul că deși sunt posturi vacante aici la Direcția de Pază se desființează practic 86 de posturi din cele 186 propuse în organigrama trecută și din punctul nostru de vedere asta presupune să nu se mai efectueze angajări.

Grupul PSD nu poate admite aici în Consiliul Județean, cu atât mai mult cu cât o parte din aceste posturi au fost propuse chiar la inițiativa domnului director Podea, la momentul când anterior a ocupat aceeași poziție. În mandatul trecut în urma necesităților apărute s-au mai suplimentat, înteleg nu a mai fost timp suficient să se efectueze angajări, dar au fost justificate acele locuri ca fiind necesare la o serie de instituții unele dintre el chiar din subordinea CJ. Cred astfel că, această  inițiativă nu aparține în totalitatea Direcției Județene de Pază, cred că mai de grabă aparține executivului CJ și prin urmare grupul PSD va vota împotriva acestui proiect.”

În urma votului dat astăzi de consilierii județeni vor fi înființate două Centre de Îngrijire și Asistență pentru persoane adulte cu dizabilități Revis, fiecare cu o capacitate de 16 locuri. Noile unități vor  contribui la dezvoltarea serviciilor sociale de tip rezidențial pentru persoanele adulte cu dizabilități prin oferirea unor condiții și servicii în concordanță cu nevoile individuale ale beneficiarilor.  Un alt centru de același tip, cu o capacitate de 50 de locuri, va funcționa la Mircești prin reorganizarea Căminului pentru Persoane Vârstnice și a Centrului de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte din localitate