2500 de lei pe lună pentru studenții voluntari în spitalele Covid

medic-laborator-blog

Guvernul a analizat ieri un proiect de ordonanta de urgenta care prevede, intre altele, ca studentii la medicina care se vor inscrie ca voluntari in ajutorarea personalul medical la ingrijirea pacientilor Covid 19 sa beneficieze de prime in valoare de 2.500 de lei pe luna.

Anuntul a fost facut de secretarul de stat in MAI Raed Arafat. El a spus ca proiectul de ordonanta prevede organizarea unui program de voluntariat in care studentii pot participa la procesul de ingrijire a bolnavilor. Studentii vor semna contracte de voluntariat cu inspectoratele pentru situatii de urgenta din judetele unde vor fi repartizati si vor lucra in unitatile sanitare din sub coordonarea unei persoane desemnate de unitatea sanitara.

Lunar acestia trebuie sa indeplineasca un numar de 120 de ore, iar, la finalul fiecarei luni, studentul va primi un premiu in cuantum de 2.500 lei. Cei care vor fi in alte localitati decat centrele universitare unde studiaza sau localitatile de domiciliu vor primi o diurna, plus cazarea si mese gratuite din partea autoritatilor sau a unitatii sanitare unde vor activa.