25 plângeri penale în urma pelerinajului de la Sfânta Parascheva

DSC_9807

Peste 20 de sesizari au fost depuse la Parchet dupa Hramul Sf. Parascheva, pentru zadarnicirea combaterii bolilor. Printre cei acuzati sunt si jandarmii care le-au permis celor din afara Iasului sa ajunga la racla. Miercuri, dupa Sfanta Liturgie, pelerini veniti din alte orase au fortat intrarea in curtea mitropoliei pentru a se inchina la racla.

Fortele de interventie s-au retras, iar la racla au ajuns timp de cateva ore si persoanele venite din afara Iasului. In felul acesta au fost incalcate masurile Comitetului National pentru Situatii de Urgenta.  Potrivit ultimelor masuri, participarea credinciosilor la sarbatorile religioase este permisa doar celor care au domiciliul în localitatea respectiva. Prezent la Iasi, ministrul sanatatii, Nelu Tataru, care este si membru al comisiei CNSU a vorbit despre haosul din zilele trecute de la Iasi, unde jandarmii au incalcat hotararea, iar pelerinii masurile de protectie. 

Nelu Tataru- ministrul Sanatatii

Discutiile au fost pe faptul ca acei oameni au venit, au ajuns in fata si daca au intrat in Iasi li s-a dat voie intr-un spirit religios sa intre la racla. Faptul ca au beneficiat in al mod decat am crezut noi ca vor reactiona este un lucru care trebuie evaluat. Organele de ordine trebuie sa isi faca datoria in aceasta situatie.

Reporter: Sunt cei care strigau ca nu exista COVID.

Nelu Tataru: Observatia pe care o puteti vedea va da si masura luptei pe care o ducem inca din luna mai.