23 de copii internati cu Covid la Spitalul Sf. Maria din Iasi

nurse takes care of the patient child in hospital bed playing with teddy bear, wearing protective masks, corona virus covid 19 protection concept,

nurse takes care of the patient child in hospital bed playing with teddy bear, wearing protective masks, corona virus covid 19 protection concept,

La Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria” din Iasi, 23 de copii sunt confirmati cu coronavirus. Acestia sunt internati pe 20 de locuri disponibile in zona rosie, alti patru fiind internati la terapie intensiva. Un copil de numai 2 luni este in stare grava, intubat.

Managerul unităţii sanitare, Alina Belu, sustine că numărul de paturi va fi suplimentat dacă situația pandemică o va impune. Totodată, în funcție de incidență, secțiile vor fi reorganizate pentru a asigura internarea tuturor cazurilor.

Alina Belu, manager Spital Copii Sf. Maria Iași „Dacă situația o impune vom aloca paturi suplimentare și vom încerca să asigurăm activitatea medicală pentru acești pacienți. Asta înseamnă să restrângem din pediatrii. Pacienții cronici vor fi tratați ambulatoriu, internări de zi, cu monitorizare și nu se vor face internări pentru pacienții cronici. Încercăm să gesionăm situația cu aceste locuri. Pe ATI văd că nu există un grad de ocupare mai mare de 50 la sută. Problema rămâne pe pediatrie având în vedere că a fost și week-end, există rulaj. Sunt și aparținători care își doresc să rămână internați în spital chiar dacă starea pacientului este bună și stabilă nu-i putem refuza pe acești părinți.

Lavinia Ionescu, coordonatorul ATI Covid al Spitalului de Pediatrie ‘Sfânta Maria’ din Iaşi, a precizat că în sectia pe care o conduce sunt internaţi patru copii, iar un altul a murit. Medicul a mai explicat că se constată o creştere a vârstei copiilor confirmaţi cu COVID-19 care necesită internare.

Lavinia Ionescu, coordonator ATI Covid Sf. Maria Iași: „În acest moment avem patru pacienți internați în secția ATI. Unul este intubat. Este un motiv de îngrijorare și sfătuim părinții să-și vaccineze copiii. Am observat de la începutul pandemiei că vârsta a început să crească, ne îndreptăm spre vârstele școlare. Dacă la începutul lunii septembrie internam copii cu vârstă preșcolară acum preponderența este spre vârsta școlară. Copilul intubat are două luni, a fost luat din centrul Bacău. A avut o evoluție destul de ondulantă, a avut o ameliorare dar în a noua zi de boala s-a agravat și a necesitat intubație și ventilație mecanică.”