224 tone de sare imprastiata azi noapte pe strazile Iasului

deszapezire

Date fiind precipitațiile sub formă de ninsoare însemnate cantitativ și temperaturile în scădere, direcțiile și societățile comerciale subordonate municipalității au mobilizat toate utilajele și echipele necesare pentru a combate efectele negative ale iernii. De altfel, încă de luni, 17 decembrie, echipele municipalității au răspândit clorură de sodiu tratată cu inhibitori și clorură de calciu pentru a preveni depunerea zăpezii și, ulterior, înghețarea acesteia pe străzi. Reamintim că, de la mijlocul lunii noiembrie, Comandamentul de Iarnă al Municipiului funcționează în permanență, astfel încât municipalitatea este pregătită să intervină oricând și oriunde ar putea apărea probleme din cauza vremii.

În cursul nopții trecute, între orele 20.00 și 8.00, Citadin SA a lucrat pe toate traseele cu șase autobasculante, opt sărărițe, un buldoexcavator, două încărcătoare frontale, cinci tractoare semipurtate și 25 de angajați, care au utilizat 224 de tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune și două tone de clorură de calciu.

 În prezent, în stocurile Citadin SA mai sunt 1.024 tone de clorură de sodiu tratată cu inhibitor de coroziune, 50 de tone de clorură de calciu, 102 tone de material antiderapant preparat și 800 de tone de nisip.

Salubris SA acționează pe trotuare, alei pietonale și refugii cu 10 motocultoare cu lamă, șapte multicare cu lamă și sărăriță, două încărcătoare frontale și două autobasculante, precum și cu 110 muncitori.

Servicii Publice SA a intervenit și continuă să lucreze în zonele de pantă și versanți (în special în Galata și Țicău), poduri și pasaje, dar și în parcuri, spații verzi și cimitire.

Compania de Transport Public SA a intervenit în această dimineață cu două autoutilitare, două scări mecanice, o sărăriță, o echipă pentru asigurarea viabilității macazurilor și acordă o atenție sporită stațiilor și refugiilor.

Reamintim că societățile municipalității, anume Citadin SA, Servicii Publice SA, Salubris SA și Compania de Transport Public SA, au la dispoziție pentru acest sezon rece, în total, 152 de utilaje și autovehicule, cu 11 mai multe ca în sezonul trecut. Din numărul total de autovehicule și utilaje, 85 sunt ale societăților comerciale ale municipalității, iar restul sunt închiriate de Citadin SA. Dintre autovehiculele municipalității, nouă sunt noi (șase autovehicule cu încărcător frontal și sărăriță automată ale Citadin SA, două autospeciale ale Salubris SA și una a Servicii Publice SA).

Pe lângă activitatea pe linie rutieră, Poliția Locală patrulează în permanență și transmite societăților subordonate situațiile care necesită intervenții. O atenție deosebită acordă polițiștii locali, împreună cu lucrătorii de la Poliția Municipiului, siguranței elevilor în proximitatea unităților școlare, precum și zonelor de acces către spitale. De asemenea, polițiștii locali vor înștiința asociaţiile de proprietari, persoanele fizice şi agenţii economici să curețe trotuarele, în conformitate cu Hotărârea Consiliului Local 172/2002, iar ulterior va aplica amenzi.