22 companii americane din domeniul aerospatial si al apararii vin la Bucuresti intr-o misiune comerciala

O misiune comercială a Departamentului de Comerț al SUA, formată din 22 de companii americane din domeniul aerospațial și al apărării, va vizita Bucureștiul, pana la 15 noiembrie, cu scopul de a stabili noi relații comerciale. În timpul misiunii, firmele americane vor fi prezentate unor potențiali parteneri care doresc să se aprovizioneze cu tehnologii și servicii americane pentru piața de apărare din România, aflată în creștere.

Misiunea, condusă de David De Falco, adjunctul adjunct al secretarului adjunct al Comerțului pentru Europa și Eurasia, este prima etapă a unei misiuni comerciale care va vizita, de asemenea, Polonia la sfârșitul acestei săptămâni.

Delegația reprezintă unele dintre cele mai inovatoare companii americane din domeniul aerospațial și al apărării din SUA în domeniile mentenanței și avionicii, logisticii și manipulării mărfurilor, sateliților, supravegherii integrate, serviciilor de instruire și de sprijin, sistemelor radar, computerelor și afișajelor, sistemelor de aeronave fără pilot, securității cibernetice și multe altele.

„Suntem entuziasmați să construim noi parteneriate de colaborare care să contribuie la securitatea României, promovând în același timp creșterea economică reciprocă”, a declarat De Falco. „Trebuie să continuăm să ne angajăm alături de sectoarele public și privat din România, care caută să modernizeze industria românească de apărare prin parteneriate internaționale, iar firmele americane din domeniul apărării și aerospațial sunt bine echipate pentru a oferi cele mai recente soluții tehnologice de ultimă generație.”

Misiunea este deosebit de oportună, având în vedere impactul invaziei rusești din Ucraina asupra României și a regiunii. În timpul misiunii, companiile americane vor obține informații despre piață, vor stabili contacte în industrie, vor consolida strategiile de afaceri și vor avansa proiecte specifice. În acest scop, participanții la misiunea americană se vor angaja în peste 250 de întâlniri individuale de matchmaking cu potențiali cumpărători, parteneri și agenții guvernamentale din România, așa cum a fost aranjat de Serviciul Comercial al SUA din cadrul Ambasadei SUA în România.

Delegații misiunii vor participa, de asemenea, la sesiuni plenare care vor prezenta oportunități în cadrul parteneriatului strategic dintre SUA și România, vor participa la două evenimente de networking și vor face un tur al companiilor locale de producție aerospațială și de apărare.

Serviciul Comercial al SUA este unitatea de promovare a comerțului din cadrul Administrației pentru Comerț Internațional (ITA) a Departamentului de Comerț al SUA. Acesta oferă servicii de potrivire a afacerilor și alte servicii care pun în contact potențiali cumpărători internaționali cu exportatorii americani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *