21 muncitori vietnamezi ai firmei Conest au fost depistati cu coronavirus

Sharing is caring!

21 de persoane din grupul celor 52 de muncitori vietnamezi, angajați ai companiei Conest, au fost depistați pozitiv la testul Coronavirus.

“Precizăm că testele au fost efectuate la inițiativa companiei noastre. Conest are ca prioritate, din luna martie, sănătatea angajaților și asigurarea celor mai bune măsuri de protecție împotriva infecției cu COVID-19”, a precizat firma Conest, intr-un comunicat de presa.

Ieri, cei 21 de muncitori depistați pozitiv au fost izolați iar astăzi, în urma evaluării efectuate de medicii Spitalului de Boli Infecțioase au fost internați la Spitalul CFR. Conducerea companiei ține permanent legătura cu medicii de la Spitalul CFR și potrivit lor, angajații depistați pozitiv au forme ușoare ale infecției cu COVID 19.

Ceilalți 31 de angajați vietnamezi testați negativ au fost relocați într-un spațiu sigur din punct de vedere sanitar.

„Precizăm faptul că muncitorii vietnamezi au lucrat în echipe distincte pe șantierele Conest. În același timp, în permanență s-a lucrat în spații deschise asigurând normele de distanțare. Transportul muncitorilor a fost făcut cu respectarea normelor de distanțare, fără ca angajații vietnamezi să interacționeze cu ceilalți angajați. Nu au parasit incinta șantierelor și nu au intrat în spații publice. Compania le asigură mesele prin servicii de catering. Încă de la izbucnirea pandemiei COVID-19, Conest a aplicat toate măsurile prevazute de legislație și a pus la dispoziția tuturor angajaților materiale de protecție: măști, mănuși și dezinfectant. Cei 52 de angajați vietnamezi fac parte din echipa Conest de mai bine de trei ani.” a declarat directorul general al companiei Conest, Irinel Tofan.

Conest ține să precizeze că această situație nu va afecta lucrările derulate în municipiul Iași.

shares