21 de sportivi români vor participa la Jocurile Olimpice de la Beijing

jocuri-olimpice-beijing-640x400

România va participa la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, din perioada 4-20 ianuarie, cu 21 de sportivi, la sanie, bob, skeleton, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile şi biatlon.

„Comitetul Executiv al Comitetului Olimpic și Sportiv Român a aprobat astăzi Delegația Oficială Team Romania pentru Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing 2022. 21 de sportivi tricolori vor concura la Jocurile Olimpice : 8 sportive și 13 sportivi , la 7 discipline”, a transmis Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Sportivii români vor fi repartizați în cele trei sate olimpice astfel:
La Yanqing :
• Sanie – Raluca Strămăturaru (feminin, ștafetă), Valentin Crețu (masculin, ștafetă), Marian Gîtlan- Darius Șerban
(dublu masculin, ștafetă), antrenor Ioan Apostol, antrenor Eugen Radu, kinetoterapeut Ion Pița, Team Leader Sorina Țicu;
• Bob – Andreea Grecu (monobob, bob 2 feminin), Katharina Wick (bob 2 feminin); antrenor Paul Neagu; Mihai
Tentea ( bob 2 masculin, bob 4 masculin), Ciprian Daroczi (bob 2 masculin, bob 4 masculin), Raul Dobre
(bob 4 masculin), Cristian Radu (bob 4 persoane); antrenor Iulian Păcioianu, servicemen Mihai Păcioianu;
• Skeleton – Sebastian Enache (masculin), antrenor Marius Ene; ( POSIBILĂ REALOCARE – Rezerva 1)
• Schi Alpin – Maria Constantin (slalom, slalom uriaș – feminin), Alexandru Ștefănescu (slalom, slalom uriaș
– masculin), antrenor Andrei Szilagyi, antrenor Alexandru Barbu;
Oficiali COSR: Florin Mișcă – Șef Misiune, Ciprian Gheorghe – personal administrativ, Diana Torje – Medic, Ofițer COVID-19, Alina Alexoi – Ofițer Presă;
La Zhangjiakou:
• Sărituri – Daniela Haralambie (NH feminin), Andrei Feldorean cu (NH, LH – masculin), Daniel Cacina (NH, LH –
schiurile masculin), antrenor Florin Spulber, servicemen Adrian Comănescu, Team Leader Puiu Gaspar;
• Schi fond – Timea Lorincz (skiatlon, sprint liber – feminin), Paul Pepene, Raul Popa (skiatlon, sprint liber, sprint echipe – masculin), antrenor Daniel Borca, servicemen Tanko Elemer;
• Biatlon – Natalia Ushkina (individual, sprint, urmărire – feminin), George Colțea sprint, individual, urmărire-
masculin), antrenor Vasile Gheorghe, antrenor Cristian Moșoiu, kinetoterapeut Czont Attila;
Oficiali COSR: Dragoș Tătaru – Adjunct Șef Misiune, Liliana Dorneanu – Ofițer COVID-19, personal administrativ, Dan Tănase – Medic, Șef Colectiv Medical; Cristian Nistor – fotograf COSR;
La Beijing:
• Patinaj Viteză – Mihaela Hogaș (feminin), antrenor Bogdan Stănescu;

Desemnarea celor care poartă drapelul la ceremoniile de deschidere ale Jocurilor Olimpice ține mereu cont de palmaresul sportivilor, de sportul pe care îl reprezintă, de prestanță și de respect pentru valorile olimpice.
Comitetul Executiv al COSR a decis azi prin vot desemnarea celor doi sportivi care vor purta drapelul tricolor la Ceremonia de Deschidere a Jocurilor de la Beijing.

• Raluca Strămăturaru (sanie, 36 ani) este la a 4-a participare la Jocurile Olimpice de Iarnă după edițiile Vancouver 2010, Sochi 2014 și Pyeongchang 2018. La ultima ediție a JO de iarnă ea a avut cea mai bună clasare pentru Team Romania, locul 7. Raluca Strămăturaru este al doilea reprezentant al acestei discipline desemnată portdrapel, după Ioan Apostol.
• Paul Pepene (schi fond, 33 ani) este primul și singurul schior de fond din România care a câștigat un titlu mondial la U23. Are în palmares două medalii mondiale de argint la seniori, la schi pe role. El este la a 4-a participare olimpică după prezențele de la Vancouver 2010, Sochi 2014, Pyeongchang 2018.