21 de județe sub avertizare cod galben de vreme severă

Administrația Națională de Meteorologie a emis, vineri dimineață, o nouă avertizare vreme severă. Astfel, de astăzi, de la ora 10.00, până sâmbătă dimineață, este valabil un cod galben de furtuni în 21 județe. În cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Codul galben de furtuni este în vigoare în intervalul 15 septembrie, ora 10 – 16 septembrie, ora 06. În cea mai mare parte a Transilvaniei și a zonei montane și local în Muntenia și Moldova vor fi perioade cu instabilitate atmosferică.

Aceasta se va manifesta prin averse și cu caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 50…60 km/h), izolat vijelii și grindină. În intervale scurte de timp, sau prin acumulare, local, cantitățile de apă vor fi de 20…30 l/mp și izolat de peste 40…50 l/mp. Potrivit AN

Sâmbătă (16 septembrie) va mai ploua îndeosebi în jumătatea de sud a țării.M, astăzi (15 septembrie), manifestări de instabilitate atmosferică vor fi și în celelalte regiuni, dar pe arii mai restrânse. 

Județele vizate de avertizarea cod galben de vreme severă sunt Sălaj, Bihor, Cluj, Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Sibiu, Mureș, Harghita, Neamț, Bacău, Covasna, Brașov, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Vrancea și Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *