206 ani de la primul curs de inginerie în limba română

Peste 13 mii de cursanti inscrisi anual. Aproape 20 la suta dintre absolventi pleaca in strainatate, sa lucreze in domeniul tehnic, pe salarii foarte bune. 11 facultati de top, intr-o universitate prestigioasa, atit la nivel national, cat si international. Vorbim despre Universitatea Tehnica “Gh Asachi” din Iasi, prima scoala de inginerie in limba romana din tara noastra. Au trecut 206 ani de cand Gheorghe Aasachi tinea primul curs de inginerie in limba romana. Mediul academic este, in aceste zile, in sarbatoare.

Universitatea Tehnica “Gh Aasachi” este una dintre primele institutii de invatamant superior de profil tehnic din Romania. De exact 206 ani, de pe bancile universitati continua sa se „fabrice” specialisti in domeniile ingineriei electrice, electronicii, constructiilor, calculatoarelor, arhitecturii, hidrotehnicii sau chimiei. Multi dintre absolventi au plecat in strainatate, sa puna in valoare ceea ce au invatat in salile de curs.

Anual, peste 13 mii de tineri se inscriu la cele 11 facultati ale universitatii. Este una dintre cele mai cautate institutii de invatamant superior din Iasi.

Multi dintre tinerii care se specializeaza in facultatile de la Universitatea Tehnica isi gasesc un loc de munca si in marile corporatii si companii din industria auto, atit din Iasi, cat si din tara.

Cele mai cautate facultati de la Universitatea Tehnica sunt Arhitectura si Automatica si Calculatoare, unde, la admitere, concureaza cel putin 7 tineri pe un singur loc.

Intră în legătură cu echipa TeleM Iași!