2025, anul în care vom circula pe Autostrada Moldovei

Autostrada Moldovei, coloana vertebrală rutieră care ar urma să străbată regiunea de la Nord la Sud și să lege Moldova de Muntenia este atent monitorizata de liderii PSD. Potrivit prefectului judetului Iasi, Bogdan Cojocaru, autostrada se afla in linie dreapta iar lucrarile sunt la zi in santier. Mai mult acest subliniaza faptul ca in 2025 vom putea circula pe anumite tronsoane care vor fi gata.

In timp ce autostrada A8 bate pasul pe loc de mai bine de 6 luni de zile existand blocaje pe un anumit segment montan, lucrarile la autostrada A7 merg ca pe roate. Cel putin asa sustin liderii PSD care monitorizeaza atent ceea ce se intampla pe santier. Prefectul judetului Iasi a transmis ca au loc vizite saptamanale pe tronsoanele autostrazii A7 și momentan lucrurile se prezinta la zi.

Bogdan Cojocaru – prefect județul Iași

„A7 este un proiect pe care nu il mai poate opri nimeni. Fondurile sunt asigurate prin PNRR. In momentul de fata mobilizarea este un exemplara. Saptamanal am fost si cu colegii mei refecti din celelalte judete, am fost acum de curand la Vrancea unde s-a si turnat primul strat de asflat in judetul Vrancea. Urmeaza sa discutam si cu ceilalti colegi ai nostri pentru aputea monitoriza in Bacau si in celelalte judete Prahova, unde se lucreaza in acest moment si eu ca prefect al judetului Iasi monitorizez lucrările care se desfășoara pe raza judetului nostru, dar in acelasi timp impreuna cu ceilalti prefecti din celelalte judete, monitorizam aceste lucrari în așa fel incat A7 să devină realitate. Banii sunt, constructorul lucreaza.”

Dacă lucrările vor continua fără probleme, în 2025 romanii vor putea avea ocazia de a circula pe anumite tronosane ale autostrăzi care ar urma să fie gata.

Bogdan Cojocaru – prefect județul Iași

„Am urmărit cu atentie aceste lucrari,din fericire pentru noi mobilizarea este una foarte buna, nu sunt probleme din acest punct de vedere. Sursa de finantare exista, termenul este de 2026 si din discutiile pe care le-am avut chiar cu ministrul Sorin Grindeanu , chiar si acum in weekend am vorbit cu premierul Marcel Ciolacu si dumnealui a afirmat acest lucru ca din graficele pe care le-a vazut si dumnealui, graficele de lucrari, exista dorinta ca din anul 2025 anumite tronsoane sa fie deja date in exploatare.”

De la Buzău la Pașcani toate tronsoanele din A7 sunt construite de către grupul de firme românești. Primele care au intrat în lucru au fost cele două tronsoane de capăt ale sectorului Buzău – Focșani, tot acestea fiind și primele care au termenul de finalizare încă din acest an.

Mai exact, pe cei circa 4,6 km de autostradă și 4,6 km de drum de legătură de lângă Buzău, firma a început lucrările oficial încă din decembrie 2022 și are termen oficial de finalizare luna august 2024.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *