2023, un an bun pentru Miroslava

Desi au mai existat probleme cu finantarea in privinta proiectelor de infrastructura, comuna Miroslava a avut un an plin de realizari. Autoritatile locale au efectuat un bilant al anului 2023 cu cele mai importante proiecte iar rezultatele sunt foarte bune avand in vedere ca a fost extinsa reteaua de canalizare pentru mai multe sate din comuna.

Licitația privind realizarea lucrărilor de extindere a sistemului de canalizare finanțate prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență a ajuns la final. Durata estimată de realizare a lucrărilor este de 17 luni de la ordinul de începere a acestora. Contractul a fost semnat la mijlocul lunii decembrie si are o valoare de 59 de milioane de lei. Acest proiect de investiții este cel mai mare din istoria comunei Miroslava, fondurile urmând a fi utilizate pentru extinderea sistemului de canalizare pe 123 străzi publice, care nu sunt incluse în proiectele de acest gen finanțate prin Programul Operațional Infrastructură Mare și Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Noi am avut investitii pe fel si fel de linii de finantare. Din punctul meu de vedere, lucrurile au mers foarte bine dupa care au inceput investitiile care s-au facut prin Planul National de Investitii au mers mai greu. Investitiile care s-au facut prin celelalte linii de finantare au mers normal. Parte din contractele de finantare pe care le-am primit sau le-am semnat noi cu finantatorii au intrat in executie, parte din ele nu au intrat in executie din cauza birocratie„, a declarat Dan Niță, Primar Miroslava.

In linii mari, proiectele de investitii din Miroslava au fost duse la bun sfarsit conform graficelor.

„Am executat lucrari de canalizare, lucrari de astfaltare, construirea celor doua sali de sport, una la Uricani si una la Cornesti. Am imbunatatit iluminatul public din comuna. Chiar suntem si acum in activitate, am facut lucrari de alimentare cu apa in unele sate din comuna. In acelasi timp am facut si bransamentele. Pot sa spun ca a fost un an bun. Nu s-a putut lucra la caminul cultural care trebuia finalizat in luna octombrie. Oamenii au mers foarte bine si au muncit in iarna dintre 2022-2023. Eram sigur ca pana la finalul lunii august se va termina dar s-a oprit finantarea. Lucram cu fondurile noastre pentru amenajarea curtii„, a adaugat Dan Niță, Primar Miroslava.

Primăria Comunei Miroslava este la un pas de a câștiga finanțarea necesară realizării unei „școli verzi” în satul Valea Adâncă, proiectul trecând de cea mai grea etapă: verificarea eligibilității proiectului. Solicitarea are o valoare de 8.082.000 euro si a fost făcută în cadrul Componentei C15 – Educație din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Proiectul include construirea unei clădiri după modelul Școlii Gimnaziale „Colonel Constantin Langa” din Miroslava.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *