2019, cel mai calduros an la Iasi din ultimele doua decenii

vreme-insorita

Ultima zi din an vine cu vreme specifica iernii, cu temperaturi scazute in toata Moldova. Izolat, vor mai aparea ninsori slabe, in special in partea de nord a regiunii. Daca in Bucovina, maine dimineata va fi lapovita, la Iasi, meteorologii anunta o vreme placuta.

Chiar daca vor mai aparea nori pe cer, maine nu mai ninge, iar spre seara, mercurul din termometre va urca pana la 3 grade Celsius. Prima zi din an aduce temperaturi negative in toate judetele Moldovei.

Gina Tiron, director Centrul Meteorologic Regional Moldova: „Debutul anului 2020 va fi cu vreme rece, inchisa, noaptea si dimineata. In cursul noptii, temperaturile vor fi negative, intre -8 si -6 grade Celsius. Iar cele maxime, in cursul zilei, usor peste 0 grade, 2-3 grade, Din punct de vedere al precipitatiilor, acestea vor fi reduse, trecator pe data de 1 cu precipitatii slabe mixte. La Iasi, anul 2019 se pare ca a fost cel mai cald an din ultimii 20 de ani. Si la nivelul Romaniei, la fel este, anul 2019 a fost cel mai cald”.