2000 de credinciosi au participat la procesiunea de Florii, la Iasi

In ajunul marii sarbatori a Intrarii Domnului in Ierusalim, Arhiepiscopia Iasilor a organizat Pelerinajul de Florii. Procesiunea a strans nu mai putin de 2000 de pelerini care au mers impreuna cu preotii prin centrul orasului. La ceremonia religioasa au participat 60 de preoti din cele trei protopopiate iesene, credinciosii din parohii, dar si 30 de elevi de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfantul Vasile cel Mare” – Iasi.
Pelerinajul de Florii este o retrăire a momentului intrării în Ierusalim a Domnului nostru Iisus Hristos. Floriile reprezintă sărbătoarea celor curaţi la suflet, a celor care se bucură să-l primească pe Hristos în comunitatea lor, în oraşul lor, în viaţa şi în sufletul lor.
Inalt Prea Sfintitul Parinte Teofan a tinut o cuvantare tuturor credinciosilor care au venit la Catedrala Mitropolitana.
Inalt Prea Sfintitul Parinte Teofan, Mitropolitul Moldovei si Bucovinei
„Viata noastra este un alai care duce spre Ierusalimul cel ceresc. Este o chemare a intelege ca Postul Sfintelor Pasti, Postul Sfintelor patimiri, este procesiunea noastra in post si rugaciune pentru a patrunde in Ierusalimul Invierii. Si unde se afla acest Ierusalim? Spre care noi tindem. Este Sfanta Masa a Dumnezeiescului Altar din fiecare biserica”.
Sarbatoarea Invierii este reprezinta pentru ortodocsi sensul si baza intregii credinte.
Nechifor Botosaneanu, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor
„In fata acestor minuni, multumirea si cinstirea noastra si de data asta nu doar pentru biruinta in care poporul isi astepta eliberarea de catre stapanirea romana, anumite drepturi civile, ci biruinta deplina asupra mortii, asupra pacatului, biruinta care prevesteste invierea noastra acestea le cinstim astazi pentru aceea suntem impreuna, ne unim impreuna in acest pelerinaj marturisind credinta noastra si marturisind ca toata viata noastra suntem chemati sa ne imbogatim in aceasta credinta si sa intelegem ca drumul nostru in eternitate este pazit cu blandete si cu putere de Dumnezeu”.
Această sărbătoare este una dintre cele mai importante din calendarul creștin-ortodox, reprezentând singura dată când Mântuitorul a acceptat să fie aclamat ca împărat.